Hong Kong analizează posibilitatea de a scurta carantina COVID-19 pentru călători. Macao a depășit 900 de infecții de la jumătatea lunii iunie. Numărul de noi infecții COVID-19 în România aproape s-a dublat în ultima săptămână.

Hong Kong va analiza posibilitatea de a scurta carantina COVID-19 pentru călători, urmărind în același timp să limiteze răspândirea virusului și să evite ca spitalele să fie copleșite, a declarat marți noul lider al orașului, John Lee, conform Reuters, relatează Mediafax.

Macao a raportat marți 89 de noi cazuri de coronavirus, ridicând totalul la peste 900 de infecții de la jumătatea lunii iunie, în timp ce autoritățile din cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume se întrec în încercarea de a limita cel mai mare focar de la începutul pandemiei.

Numărul de noi infecții COVID-19 în România aproape s-a dublat în ultima săptămână, fiind așteptat un vârf de 10.000 de cazuri zilnice la mijlocul lunii august, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Rusia va ridica restricțiile de intrare în țară pentru COVID-19 începând cu 15 iulie, a anunțat luni grupul de lucru guvernamental pentru coronavirus.

În SUA, autoritățile de reglementare nu vor cere companiilor să prezinte noi date de studii clinice privind vaccinurile COVID-19 care vizează subvariantele BA.4 și BA.5 Omicron, acum dominante, pentru a autoriza aceste vaccinuri, ci se vor baza pe studiile care arată eficacitatea vizând subvarianta BA.1, care a fost introdusă mai devreme.

În același timp, mii de pelerini au început să sosească vineri în orașul sfânt Mecca din Arabia Saudită, printre cei aproximativ un milion de musulmani așteptați să participe la sezonul de pelerinaj Hajj din acest an, după doi ani de perturbări majore cauzate de pandemie.

În ce privește evoluțiile medicale, vaccinurile împotriva coronavirusului modificate pentru a include tulpina variantei Omicron pot îmbunătăți protecția atunci când sunt utilizate ca rapel, au declarat Agenția Europeană pentru Medicamente și alte autorități de reglementare în domeniul sănătății la nivel mondial.

Legat de impactul economic, China va înființa un fond de investiții în infrastructură în valoare de 500 de miliarde de yuani (74,69 miliarde de dolari) pentru a stimula cheltuielile de infrastructură și pentru a revigora o economie în declin, au declarat marți pentru Reuters două persoane care au cunoștință despre acest subiect.

Inflația din Coreea de Sud a atins luna trecută cel mai ridicat nivel de la criza financiară asiatică de acum mai bine de două decenii.

Acțiunile asiatice au urcat marți dimineață, deoarece datele economice pozitive și indicii de relaxare a tensiunilor dintre China și SUA au oferit un oarecare răgaz vânzărilor recente, deși temerile persistente legate de o recesiune globală și de o inflație foarte ridicată au ținut la distanță majoritatea cumpărătorilor.

Publică un comentariu

Comentariu