Conform unei noi propuneri legislative, contravenienții ar putea avea mai mult timp la dispoziție pentru a achita amenzile.

Dacă persoana respectivă refuză să plătească amendă și să facă muncă în folosul comunității, ar putea face chiar și închisoare. Proiectul de act normativ a fost recent înregistrat la Senat pentru dezbatere.

Persoanele care sunt amendate vor avea la dispoziție, pe lângă termenul inițial de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii, un termen suplimentare de 60 de zile pentru plata amenzi. Dacă amenda nu va fi plătită în acest termen integral, persoana în cauză trebuie să-și arate intenția de a achita amenda primită, prin plăți parțiale sau eșalonate.

Dacă acest termen a trecut, instanța va înlocui amenda cu activitate în folosul comunității. Dacă contravenientul nu se va prezenta, în 48 de ore pentru munca în folosul comunității, instanța va înlocui această pedeapsă cu cea a închisorii.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Dar pentru hotii,talharii,criminalii si prostituatele din guvernul rusinii,care au furat miliarde de euro,care este pedeapsa?

Publică un comentariu

Comentariu