Ora de Mediaș
Știri în direct

O șansă pentru tinerii defavorizați din Mediaș – proiect de un milion de euro

La începutul săptămânii viitoare are loc inaugurarea Complexului de servicii de integrare socio-profesională pentru persoane vulnerabile la Mediaș, un proiect finanțat de VELUX FOUNDATIONS Danemarca cu 1.093.193 euro și co-finanțat cu aprox. 200.000 de euro, cea din urmă asigurată de Consiliul Local și Primăria Mediaș, municipalitatea punând la dispoziție o clădire în vederea reabilitarii și un teren în vederea construcției locuințelor sociale.

Scopul proiectului este crearea de șanse pentru o viață normală, independentă pentru tineri de până la 25 de ani, expuși excluziunii din cauza vulnerabilității create de lipsa școlarizării, sărăcie extremă, etnie, dizabilitate sau familie monoparentală.

Proiectul a constat în aplicarea unui model de intervenție socială care conjugă eficient asistența sociala guvernamentală cu experiența inovatoare neguvernamentală, într-un parteneriat public-privat.

Modelul de intervenție a avut în vedere următoarele activități cheie:

• evaluarea capacității de muncă și /sau nevoii de instruire,
• consiliere pe teme circumstanțiale,
• medierea unui loc de muncă adecvat ( în intreprinderea de economie socială sau pe piața liberă a muncii)
• instruire pentru viața independentă (păstrarea locului de munca și locuirea autonomă)
Aplicarea modelului a presupus realizarea prin reabilitare, respectiv, construire, a două entități:
• o Intreprindere de economie socială pe terenul fostei Școli de aviație din Mediaș cu activitati de printing si publicitate
• un bloc de locuințe sociale cu scop de instruire în vederea atingerii scopului final: viața independentă, cu loc de muncă plus locuință și fără ajutor social.

Grupul țintă a fost format din 200 de tineri din baza de date a Direcției de Asistență Socială, dar și o parte din beneficiarii centrului de zi al asociației.

Partenerii proiectului au fost Primăria Mediaș prin Direcția de Asistență Socială și Habitat for Humanity România.

Evenimentul are loc luni, 4 noiembrie 2019, în intervalul orar 17:00 – 18:00, pe strada Aleea Comandor Dmitrie Moraru.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet