Ora de Mediaș
Știri în direct

VIDEO: Ce spun medieșenii despre monunentul dedicat foștilor deținuți politici în Piața Corneliu Coposu

Municipiul de pe Târnava Mare va avea un monument comemorativ dedicat foştilor deţinuţi politici.

Acesta va fi realizat din marmură de sculptorul Ion Constantinescu și va fi amplasat în Piața Corneliu Coposu. Va avea forma unei cărți deschise, cu o înălțime de 2,7 metri și este realizat de Asociația Foștilor Deținuți Politici Filiala Mediaș în colaborare cu Primăria Mediaș.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, achiziționarea marmurii a costat 30.861. Pentru realizarea lucrării, sculptorul Ion Constantinescu va primi 50.000 lei.

Potrivit lui Alexandru Szilagyi, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici filial Mediaş, o parte din sumă va fi acoperită din donații, iar o altă parte de la bugetul local al municipiului.

Ne luptăm de zece ani de zile să realizăm un monument comemorativ în memoria foștilor deținuți politic. Am reușit să-l aducem într-un stadiu 99 % realizat. La jumătatea lunii noimebrie o să fie montat acest monument dintr-un bloc mare de marmură, baza va avea undeva la 5,5 tone, cartea care o să fie pe el 3-4 tone și sperăm să fie o lucrare frumoasă pentru orașul Mediaș care merita acest lucru. De asemenea, e o reparare morală pentru deținuții strămutați, refugiați sau deportați care au suferit ani grei„, a explicat pentru Nova TV, Alexandru Szilagyi.

Monumentul comemorativ va fi dezvelit de Ziua Națională a României.

Ora de Mediaș a stat de vorbă cu medieșenii pentru a afla ce părere au despre această investiție.

loading...

Comentariu

1 Comentariu
  1. Loading...
  2. Adrian spune

    Pare de laudat aceasta initiativa dar in conditiile actuale,cand sunt alte probleme mai importante de rezolvat cred ca e o risipa inutila de bani.Mai bine se cheltuiau acesti bani pe plantarea de pomi,ajutand la un mediu mai curat pentru noi si pentru copiii nostri.

Nu mai esti conectat la internet

%d blogeri au apreciat: