Locuitorii din satul Bogatu Român din județul Sibiu sunt disperați din cauza unei situații căreia nu îi mai pot face față. O haită de câini umblă prin localitate și atacă animalele din gospodării. Recent, mai mulți miei și oi au fost uciși.

Un localnic a cerut ajutorul în cazul unei situații incredibile. O haită de câini face probleme în satul Bogatu Român din județul Sibiu. Animalele sunt ale unor vecini din sat, care se pare că nu se îngrijesc de ele și le lasă libere din curte.

Păsări și oi mâncate de câini

Cititorul a reclamat faptul că vreo zece câini ai unor vecini s-au înhăitat și umblă liberi prin sat. Pe lângă faptul că oamenii riscă să fie mușcați de ei, aceștia atacă și animalele domestice din curțile localnicilor. Recent, câinii au omorât mai mulți miei și oi din gospodăriile oamenilor.

„Sunt câinii unor vecini, vreo zece la număr. Se iau după oameni pe stradă și ne atacă animalele. Au format o haită și au început să atace. Eu stau în centrul satului și am niște miei, pe care îi țin în același loc în care îi ține și un vecin pe ai lui. Azi noapte (n.r. joi) au venit câinii și au mâncat doi miei de ai mei. M-a sunat vecinul și mi-a spus că la alt om au atacat și i-au mâncat o oaie și trei miei. Când a intra vecinul au sărit câinii la el să-l muște”, spune Nicu P., bărbatul care a rămas fără animale.

Potrivit acestuia, câinii au atacat și păsările din curți. „Am în curte curci, bibilici, găini. Din 160 câte erau, 40 mi-au mâncat. Au mâncat angro. La miei e prăpăd. Am dat 18.000 de lei să cresc trei miei de rasă cu lapte. Când m-am dus la vecinul, proprietarul câinilor, și i-am povestit ce s-a întâmplat, mi-a zis să-i omor. Cum să-i omor? Trebuie să vină cineva să rezolve problema”, spune bărbatul.

Ca să se apere de ei, oamenii din sat s-au „înarmat” cu bâte ca să-i poată alunga din curți. Cititorul care ne-a povestit ce s-a întâmplat spune că și-a cumpărat un aparat special cu care îi ține la distanță. „E un aparat cu sunete pe care le aud doar ei, poate așa îi speriem”.

Urșii, o altă problemă la Bogatu Român

Localnicul spune că în sat există o problemă și cu animalele sălbatice. Fratele acestuia s-a întâlnit recent cu doi urși mari în pădure.

„Fratele meu s-a dus cu ciobanul în pădure, e sezonul ciupercilor acum. Acolo au văzut doi urși mari. Au stat spate în spate, să nu vină la ei. Câinii s-au dus după urși, dar s-au speriat și au fugit. Ei aveau bază în câini… Seara următoare, ciobanul a mai văzut unul. Erau cât niște viței de mari, grași, nu ca cei pe care îi vedem la Zoo. Este o mare problemă asta cu urșii, pot coborî oricând în sat”, spune bărbatul.

Publică un comentariu

Comentariu