Ora de Mediaș
Știri în direct

Ordonanța Militară numărul 9 – Ce prevede

Ministrul Marcel Vela e emis, joi, Ordonanța Militară numărul 9, prin care interzicerea exportului de grâu a fost eliminată. De asemenea, s-a prelungit suspendarea zborurilor dinspre și către România din Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Ministrul Vela a anunțat, joi după-amiază, că a semnat și prezentat spre aprobare premierului ludovic Orban Ordonanța Militară numărul 9 (OM9), notează Mediafax.

„Un punct important al ordonanței se referă la interzicerea exportului de grâu și alte produse derivate, interzicere care a fost precizată și impusă în OM anterioară. Prin această ordonanță, articolele care interzic acest export ăși încetează aplicabilitatea pentru că în urma discuțiilor purtate al nivel guvernamental cu comercianții de produse cerealiere s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea rezervei de stat astfel încât un subiect care preocupă Guvernul României, securitatea alimentară, să fei asigurată până la următoarea recoltă. Tot ce a fost interzis la export (…) din acest moment anunț producătorii și comercianții că nu mai este interzis acest export”, a spus Marcel Vela, în declarația de presă.

Prin același act normativ, sunt…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet