Ora de Mediaș
Știri în direct

Patronii de restaurante pregătiți să redeschidă locațiile – „Ne-am săturat de atâta odihnă”

Patronii de restaurante sunt pregătiţi să-şi redeschidă businessurile.

Pentru a evita răspândirea coronavirusului, aceștia au în vedere lăsarea unor spaţii mai mari între mese, a unor culoare de trecere și montarea la intrări a unor stații de dezinfectare.

Forţaţi să ţină porţile închise până la o dată încă necunoscută, proprietarii de restaurante se pregătesc pentru perioada post-criză. Antreprenorii din industrie iau în calcul mai multe măsuri de protecţie a clienţilor.

„Va trebui să lăsăm un spaţiu între mese, îl vom lăsa, culoare de trecere pe care le vom lăsa. La toate intrările ai staţii unde să-ţi poţi dezinfecta mâinile, în bar, la fel”, a declarat Radu Dumitrescu, acționar la un restaurant.

El crede că restaurantele se vor deschide la începutul lunii iunie.

„Cred că restaurantele se vor redeschide undeva la începutul lunii iunie. Toată lumea este disperată să vină înapoi la serviciu. Vrem să muncim, ne-am săturat de atâta odihnă, vrem să câştigăm bani”, a spus Dumitrescu.

Acesta conduce cinci restaurante de lux în Capitală. Spune că epidemia i-a afectat extrem de grav businessurile şi că recuperarea pierderilor va fi un proces care va dura cel puţin doi ani. Din 350 de angajaţi nu a concediat niciunul, dar a apelat la mai multe împrumuturi la bancă pentru a-i plăti.

„Acum suntem la 6,5- 7% din cifra de afaceri pe care am avut-o anul trecut, adică la pământ. Am primit banii pe şomajul tehnic cu 15 zile întârziere”, a mai declarat acționarul.

Chiar dacă restaurantele se vor redeschide, situaţia lor…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet