În perioada 9 – 12 august 2018, satul Biertan va găzdui ediția cu numărul șapte a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină.

Festivalul” Lună Plină” este primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinama-ul horror și fantastic și are loc în fiecare an la Biertan, județul Sibiu.

Încă din 2012, acest festival este organizat de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania,” Lună Plină” dorește să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice.

BIERTAN este una dintre primele așezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș. Un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piață centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă arhitecturală protejată de UNESCO.

În cadrul ediției de anul trecut, timp de patru zile, au fost 10 producții de lungmetraj și 19 scurtmetraje, fiind alese dintr-un total de 1.500 de filme înscrise.

Publică un comentariu

Comentariu