Poliția confirmă toate informațiile prezentate de Ora de Sibiu în această săptămână, după accidentul mortal petrecut pe Șoseaua Sibiului, sâmbătă 5 august.

A fost o cursă ilegală de mașini la care au participat trei tineri. Autorul accidentului, Mihai Lukacs, în prezent în arestul IPJ Sibiu, un băiat la volanul unui alt BMW Seria 5 și o fată cu un Audi A 4. Polițiștii au găsit o încadrare pentru cei doi tineri care au fost implicați alături de autor în cursa de mașini, ei fiind cercetați pentru infracțiunea de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice, aceștia fiind cercetați în stare de libertate.

Redăm mai jos comunicatul trimis la redacție de Biroul de Presă al IPJ Sibiu, referitor la evoluția evenimentelor de la Mediaș. Vom reveni cu amănunte despre ce s-a întâmplat aseară la Mediaș, legat de acest tragic accident de circulație, soldat cu moartea unui tânăr nevinovat, care a avut ghinionul de a traversa tocmai după ce unul dintre bolizi trecuse, fiind surprins de BMW-ul lui Mihai Lukacs.

Cercetările desfășurate din momentul accidentului până în prezent au concluzionat că șoferul care l-a accidentat mortal pe tanărul de 23 de ani, participa la o cursă ilegală de mașini.

Cum s-a produs accidentul?

Mediaș, Șoseaua Sibiului, 5 august 2017, ora 23,20. Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitatea Târnava, se angajează regulamentar în traversarea drumului pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător din fața imobilului nr. 5, moment în care este lovit în plin de un autoturism condus spre centrul orașului de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma impactului, tânărul care traversa regulamentar este proiectat câteva zeci de metri pe carosabil și decedează la fața locului.

Alertați despre producerea accidentului rutier, polițiștii medieșeni ajunși la locul producerii accidentului au găsit autoturismul în cauză oprit la câteva sute de metri de locul impactului.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

În urma investigațiilor efectuate  imediat după producerea accidentului, dar mai ales în zilele care au urmat, după vizionarea mai multor imagini prezentând circumstanțele care au generat tragicul eveniment și audierea martorilor prezenți la fața locului, s-a concluzionat faptul că accidentul a fost generat de neacordarea de prioritate pietonului, pe fondul unei întreceri efectuate cu autoturismele pe Șoseaua Sibiului de către trei conducători auto: șoferul care a lovit pietonul și alți doi tineri, o tânără de 21 de ani și un tânăr de 23 de ani, ambii domiciliați în loc. Copșa Mică.

Astfel, în data de 9 august, s-a extins urmărirea penală în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, faptă prevăzută de articolul 339, aliniatul 2 din Codul Penal, iar în data de 10 august, conducătorul auto medieșean a fost reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, respectiv împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

În data de 11 august, conducătorul auto a fost prezentat instanței care a aplicat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, în prezent acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Sibiu.

De asemenea, pe numele celorlalți doi tineri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, aceștia fiind cercetați în stare de libertate.

Concluzii…

…preliminare! Toate aspectele privind producerea accidentului rutier fac obiectul unui dosar penal instrumentat de către polițiștii medieșeni sub stricta supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. Cercetările continuă astfel încât, la finalizarea lor, persoanele responsabile să fie trase la răspundere direct proporțional cu consecințele acțiunilor lor.

 

 

Publică un comentariu

Comentariu