Ora de Mediaș
Știri în direct

Porci înghesuiți într-o autoutilitară pe DN7 la Călimănești – Șoferul nu avea acte de proveniență și de transport

Un șofer din Dâmbovița a fost depistat pe DN7 la Călimănești, în timp ce transporta cu o autoutilitară zeci de porci. Bărbatul a luat amendă fiindcă nu avea acte de proveniență pentru suine și nici documente de transport.

Polițiștii vâlceni acționează împreună cu specialiști, din cadrul D.S.V.S.A. Vâlcea, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului pestei porcine africane.

„La data de 09 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești au oprit pentru control, pe Drumul Național 7, o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 de ani, din județul Dâmbovița. În urma controlului efectuat autoutilitarei polițiștii au descoperit 62 de suine, de diferite greutăți, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență și transport”, anunță polițiștii vâlceni.

Specialiștii din cadrul D.S.V.S.A ajunși la fața locului au procedat la confiscarea, eutanasierea și îngroparea suinelor. Totodată au fost recoltate 5 probe biologice pentru efectuarea examenului virusologic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform H.G. 984/2005 cu amendă în valoare de 720 de lei și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de răspândirea bolilor la animale sau plante

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet