„Suntem pregătiți să ne îndeplinim responsabilitățile și să facem parte din Schengen, ca simbol al integrării europene aprofundate”, transmite premierul Nicolae Ciucă, după anunțul Comisiei Europene.

„Comisia Europeană a reconfirmat astăzi că România este gata și ar trebui să adere la Schengen. Am îndeplinit criteriile din 2011. Suntem pregătiți să ne îndeplinim responsabilitățile și să facem parte din Schengen, ca simbol al integrării europene aprofundate”, a scris premierul Ciucă pe Twitter, relatează Mediafax.

Comisia Europeană consideră că România, Bulgaria și Croația îndeplinesc condițiile pentru a intra în spațiul Schengen, a declarat miercuri comisarul Ylva Johansson, într-o conferință de presă. Comisarul european a vorbit de rezultatele bune ale misiunilor efectuate în luna octombrie în România și Bulgaria de către experții Comisiei.

„Este momentul să spunem <Bine ați venit>”, a spus Ylva Johansson.

Comisia solicită Consiliului să ia pe 8 decembrie decizia necesară pentru a permite participarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Publică un comentariu

Comentariu