Ora de Mediaș
Știri în direct

Președintele României, Klaus Iohannis – ”Se impune prelungirea stării de alertă”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți că se impune prelungirea stării de alertă având în vedere că numărul cazurilor nu a scăzut semnificativ. ”Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării măsurile care s-au diovedit a fi corecte”, a mai spus el.

Având în vedere că nu avem o scădere seminificativă a numărului de cazuri noi, faptul că și ultimul weekend de relaxare s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri, se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate cu caracter permanent. Purtarea măștii, distanțarea, evitarea locurilor cu aglomerări mari trebuie respectate. Masurile restrictive propuse vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare. Mă adresez parlamentarilor care trebuie sa ia în dezbatere aceasta prelungirea a stării de alertă. Virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar adcă sprijiniți guvernul atunci putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (…) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderii PSD, ALDE și Pro România au declarat că parlamentarii acestor partide vor vota împotriva prelungirii stării de alertă..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet