Ora de Mediaș
Știri în direct

Primele cazuri de coronavirus la Copșa Mică – Patru persoane sunt infectate

În cursul zilei de marți, 5 mai 2020, au fost confirmat patru cazuri de coronavirus la Copșa Mică. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Copșa Mică.

”În această perioadă grea, anunţurile cu privire la infectările cu coronavirus se fac doar de către Grupul de Comunicare Strategică. Motivul este unul simplu: reacţia exagerată de marginalizare a celor infectaţi, de către societate. La ora aceasta în oraşul nostru sunt 4 familii aflate în izolare, 12 persoane, din care 4 persoane au fost confirmate pozitiv! Fără a dori să creăm panică, numărul celor infectaţi o să crească, şi asta este urmarea nerespectării normelor de distanţiere impuse de autorităţi! Boala este de mult la uşa noastră, depinde de noi dacă o lăsăm în casă. Acest virus ucide şi singura metoda de a ne apara momentan este distanţarea socială, purtarea măştii, a mănuşilor, spălatul pe mâini şi statul în casă!” 

Recomandările Primăriei Copșa Mică:

– Nu sta în faţa blocului la poveşti, nu sta nicăieri la poveşti!
– Păstrează distanţa de minim 2 m!
– Stai cu familia ta şi eşti în siguranţă şi tu şi ei!
– Spălaţi-va pe mâini şi purtaţi mască când ieşiţi în afara locuinţei „te speli…te aperi, porţi mască…îi aperi pe alţii şi pe tine!”.
– Nu ai mască, poartă o eşarfă sau improvizează una!

”Începând din 29 aprilie, în locuinţele colective unde avem familii în izolare, dezinfecţia cu cloramină a scării de bloc, se face de două ori pe săptămână, dacă într-un bloc sunt două familii în izolare se va face de trei ori pe săptămână, iar dacă sunt peste trei familii în izolare se va dezinfecta zilnic!
Avem viaţa în mâinile noastre, autorităţile nu pot face bine cu forţa. Staţi în casă!!! Nu e o glumă!!! Singura informaţie care ne apără de boală este cea primită în fiecare zi: Stai în casă, nu te expune!” scrie pe pagina de Facebook Copșa Mică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet