Ora de Mediaș
Știri în direct

Primul avion cargo Antonov AN 124 cu echipamente medicale din China așteptat pe 7 aprilie

Un avion cargo Antonov AN 124 plin cu echipamente medicale trebuie să ajungă în România pe 7 aprilie. Alte 12 avioane de tip cargo vor aduce în România echipamente medicale în decursul lunii aprilie, dacă nu apar situații neprevăzute.

„Unul dintre avioane este o premieră în România, va fi un Antonov cu o capacitate de 740 de metri cubi. Este cel mai mare zbor de tip cargo cu destinaţie medicală, echipamente medicale achiziţionate din China, este primul zbor de acest gen făcut de acest avion în Europa”, a spus directorul general UNIFARM, Adrian Ionel, citat de mediafax.ro

Antonov AN 124 este un avion rar. Este cel mai mare avion de tip cargo din lume produs în serie. Poate transporta locomotive, iahturi sau fuselaje de aeronave. Botul aeronavei poate fi lăsat în jos pentru încărcarea uni volum de marfă imens, de până la 150 de tone.

Nu este însă singurul avion încărcat cu echipamente care va ajunge luna aceasta în România. Şeful UNIFARM spune că alte 12 avioane de tip cargo vor aduce mărfuri necesare medicilor din linia I: măşti de protecţie, ochelari de protecţie, combinezoane, aparatură medicală şi reactivi.

Pe 9, 20 şi 27 aprilie vin în ţară trei avioane de tip Boeing 747 încărcate cu marfă. În acelaşi timp curse regulate DHL vor aduce în…

Citește în stiri din România

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet