Ora de Mediaș
Știri în direct

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS afirmă că numărul de teste pentru Sars Cov 2 a început să scadă foarte mult

DSP-urile nu sunt încurajate să investigheze focare epidemiolpogice, a afirmat Profesorul Alexandru Rafila marți la Ploiești, citat de AGERPRES.
Profesorul Alexandru Rafila a declarat, marţi, la Ploieşti, că numărul de teste a început să scadă “destul de mult” iar direcţiile de sănătate publică nu sunt “încurajate” să investigheze toate focarele epidemiologice.
“S-a întâmplat un fenomen ciudat: brusc numărul de teste s-a stabilizat, între ghilimele. Am ajuns să testăm când aveam 10.000 de pacienţi infectaţi zilnic ca şi atunci când aveam 5.000 de pacienţi. Mai mult, astăzi am aflat cu surprindere că a început chiar să scadă numărul de teste destul de mult, a scăzut într-o singură zi cu 20%, astăzi am avut aproape 8.000 de cazuri, am avut doar 30.000 de teste, ceea ce este anormal, pentru că, de fapt, există un blocaj undeva. (…) Blocajul cred că este undeva în zona direcţiilor de sănătate publică, ce nu sunt încurajate să investigheze toate focarele epidemiologice, să identifice contacţii, să vadă dacă există cea mai mică simptomatologie care ar trebui să ducă la efectuarea unui test, pentru că toate ţările care au ajuns să controleze într-adevăr pandemia au făcut acest lucru: cu cât a crescut numărul de cazuri, a crescut testarea şi acest lucru a permis izolarea celor infectaţi şi oprirea transmiterii. Oprirea transmiterii doar prin măsuri nemedicale (…) nu este o soluţie, pentru că ea afectează, de multe ori, fundamentele societăţii. Sigur că într-o criză majoră iei măsuri extreme, nimeni nu spune lucrul ăsta, că nu se poate face, dar trebuie să fim raţionali şi să dezvoltăm acele zone ale sănătăţii publice care pot să ducă la controlul pandemiei”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă, citat de AGERPRES.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet