Ora de Mediaș
Știri în direct

România ar putea produce un medicament anti-Coronavirus

Firma Terapia Cluj ar putea importa și chiar produce în următoarea perioadă un medicament eficient în lupta cu noul Coronavirus.
Două medicamente care s-au dovedit în a fi eficiente în tratamentul Covid 19 ar putea ajunge în vara anului 2021 în România. Potrivit MEDIAFAX este vorba de Favipiravir și Nafamostat. Ambele medicamente ar putea fi importate de către compania clujeană Terapia, de la una dintre sucursalele sale din Japonia, Cele două medicamente nu se regăsesc în schema de tratament a OMS, în ciuda rezultatelor pozitive obținute.
După cum afirmă pentru MEDIAFAX Dragoș Damian, reprezentant al Terapia Cluj, „Școala japoneză a lansat în studii clinice două preparate care la ora actuală se fabrică doar în Japonia. Este vorba de Favipiravir, despre acest medicament s-a mai vorbit și la începutul pandemiei, și sunt o serie de studii cu rezultate încurajatoare. Acest preparat este un preparat antigripal la bază, dar se pare că are efecte bune și asupra Sars CoV 2. Cel de al doilea preparat este Nafamostat. Acesta este un produs injectabil și din nou sunt date de literatură care arată că în fazele severe ale bolii, împreună cu anticoagulante, este un preparat care limitează efectele și simptomele bolii”
Dacă aceste medicamente își dovedesc pe deplin eficiența, ele ar putea fi fabricate și în România la Terapia Cluj.
Până în prezent nu au fost raportate nici un fel de efecte adverse la tratamentul cu Favipiravir, însă, Nafamostat care este un preparat injectabil ar putea cauza efecte cardiace, spun specialiștii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet