Ora de Mediaș
Știri în direct

PSD joacă poker cu alocațiile copiilor. Ce sume va aloca statul, în 2020

Roman 300

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, că PSD va depune un amendament la legea bugetului de stat pe anul 2020 prin care alocațiile copiilor să fie dublate.

Dacă bugetul va fi asumat de Guvern și nu va trece prin Parlament, PSD va depune un proiect de lege, a anunțat Ciolacu. Dublarea alocațiilor ar însemnă o valoare lunară a alocației de 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, informează Digi24.

O dublare a alocațiilor ar însemna o creștere a deficitului cu cel puțin 0,4%. În urma unui astfel de amendament, în 2019 deficitul a crescut de la 2,55% la 2,76% din PIB

Anunțul lui Marcel Ciolacu a fost făcut după ce premierul Ludovic Orban i-a avertizat pe parlamentari că bugetul pentru anul viitor nu suportă alte cheltuieli nesustenabile.

„Suntem într-o situaţie extrem de dificilă. Bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară (…) Să mai reflectaţi când vor mai veni proiecte de legi, indiferent cine le iniţiază, să vă gândiţi că e aproape imposibil să mai continuăm cu proiecte de legi fără să identificăm surse de finanţare!”, a declarat în plenul Parlamentului, premierul Ludovic Orban.

Parlamentarii au votat, la începutul lui februarie, creșterea alocațiilor pentru copii în 2019 de la 84 la 150 de lei, după un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Majorarea alocației de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 0-2 ani de la 200 la 300 de lei, a intrat în vigoare la 1 martie 2019.

Creșterea alocației s-a făcut printr-un amendament la bugetul de stat pentru anul 2019. Astfel, a fost nevoie de modificarea legii plafoanelor și creșterea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet