foto Facebook (profil public)

Manelistul Puișor de la Mediaș a fost prins de poliție depășind pe linie continuă, cu viteză peste limitele legale și sub influența alcoolului. Medieșeanul a încercat să mituiască polițiștii pentru a scăpa de dosar, dar a fost reținut pentru 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar.

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că în dimineaţa zilei 10.09.2023, inculpatul a remis suma de 200 de euro cu titlu de mită unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Mediaş pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu în sensul de a nu lua măsurile legale pentru faptul că a condus pe drumurile publice, în mun. Mediaş, un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi având o viteză de 112 km/h, în condițiile unei limitări a regimului de viteză la 50 km/h. De asemenea, în încercarea de a scăpa de urmărirea agenților de poliție, inculpatul a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, pe linie continuă. Ulterior testării cu aparatul etilotest poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin.1 C.penal. În cursul zilei de astăzi 11.09.2023 procurorul a luat faţă de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile”, informează Mihaela Ruginosu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Publică un comentariu

Comentariu