În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 150 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.592 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 130 mijloace de transport, din care 115 de mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.370 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 30 de pasageri și 7 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 429 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale ]n valoare de 750 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Totodată în perioada 19-20.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 34 controale împreună cu alte structuri ale M.A.I. controalele pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţieîmpotriva Covid-19.

Cu  acest prilej s-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 24 avertismente.

În cursul zilei de 20 octombrie a.c., 24 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Șelimbăr, Racovița și Turnu Roșu, în zone aglomerate și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu