Autoritățile locale impun noi măsuri pe raza județului Sibiu și implicit la Mediaș, din cauza ratei incidenței cumulate care este în continuă creștere. Marți a avut loc o ședință specială la Prefectură pentru a analiza recomandările specialiștilor și pentru a decide ce restricții se aplică.

„Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată astăzi 21 septembrie 2021 a avut pe ordinea de zi aprobarea unor măsuri suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În urma ședinței, s-au aprobat punerea în aplicare a următoarelor măsuri suplimentare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu:

  • Pe o rază de 50 de metri, în preajma unităţilor de învăţământ, este obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru cei care staţionează sau se află în tranzit.
  • Conducerea unităţilor de învăţământ va desemna persoane responsabile să gestioneze accesul şi fluxul elevilor, după un program bine stabilit, astfel încât să nu se producă aglomerare în faţa unităţii de învăţământ, inclusiv prin utilizarea curţii interioare a unităţii.
  • Toate unităţile administrativ-teritoriale vor informa Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, privind orice activitate desfăşurată care presupune aglomerări de persoane, pentru a primi avizul epidemiologic în sensul sprijinirii acestor manifestări.
  • Reprezentanţii desemnaţi din fiecare unitatea de învăţământ, pentru comunicarea privitor la gestionarea în unitate a măsurilor antiepidemice, vor ţine permanent legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătatea Publică a judeţului Sibiu privitor la asigurarea materialelor de protecţie şi la evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul unităţii.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 22 septembrie 2021. Textul integral al Hotărârii nr. 61 poate fi descărcat de pe pagina de internet a Instituției Prefectului Județul Sibiu la adresa: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Publică un comentariu

Comentariu