Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Paris, de campioana olimpică Rusia, scor 28-22 (16-15), în prima semifinală a Campionatului European.

Tricolorele vor juca astfel, duminică, pentru medalia de bronz, cu învinsa din a doua semifinală, care opune, tot vineri, Franţa şi Olanda.

Pentru România au marcat Dragut 4 goluri, Buceschi 3, Perianu 3, Pintea 3, Florică 2, Chiper 2, Laslo 2, Dumanska 1, Ardean-Elisei 1, Bazaliu 1, iar de la echipa rusă s-a remarcat Viahireva 13 reuşite.

Din tribune, echipa României a fost încurajată şi de căpitanul ei, Cristina Neagu, diagnosticată cu ruptură de ligament anterior încrucişat, după accidentarea din meciul cu Ungaria, în urma faultului unei adversare.  Neagu, complet echipată în negru, s-a manifestat de-a lungul întregului meci şi s-a bucurat maxim la fiecare reuşită a coechipierelor. Entuziasmul ei însă, nu a fost de ajuns, pentru că România, după o primă repriză curajoasă a cedat disputa cu campioana olimpică.

În urma rezultului, tricolorele vor juca pentru medalia de bronz duminică, de la ora 15.00, cu învinsa din a doua semifinală, dintre campioana mondială Franţa şi Olanda, meci programat în această seară, de la ora 22.00. Finala CE va avea loc tot duminică, de la ora 18.30, între Rusia şi câştigătoarea celei de-a doua semifinale.

Tot vineri, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, deţinătoarea trofeuui, Norvegia, a învins Suedia, cu 38-29 (22-14).

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Obiectivul echipei României la CE2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Publică un comentariu

Comentariu