Prima zi a votării în străinătate decurge în condiţii foarte bune, sâmbătă, la ora 17,00 (ora României) deschizându-se şi secţiile organizate în vestul Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi Canadei (Vancouver), informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la această oră, sâmbătă la ora 17 ora României, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în 19 secţii din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam şi Kazahstan. Prima zi a votării continuă în 729 de secţii.
MAE reaminteşte că românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota la alegerile parlamentare la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate, sâmbătă şi duminică.
Secţiile de votare sunt deschise între orele 7,00 şi 21,00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii programului până cel mult la ora 23,59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21,00 se află la sediul secţiei sau se află la rând în afara acestuia, pentru a intra în localul de vot.

Publică un comentariu

Comentariu