Școala de Vară Restaurare vs Conservare a Fundației Prințul de Wales a început luni, 27 august la Mediaș.

Școala este susținută și de Primăria Mediaș. Douăzeci de tineri arhitecți, ingineri și studenți români la arhitectură participă la acest program.

Mediaș este unul din cele mai vechi orașe din Transilvania; primul document care menționează Mediaș este din 3 Iunie 1267, deși se crede ca orașul ar fi fost de fapt fondat în 1146.

Mediaș face parte din așanumita zonă săsească – o colecție de aproximativ 250 de sate și câteva orașe fortificate, întemeiate în perioada medievală.

Directorul Executiv al Fundației Prințul de Wales, Aura Woodward, a declarat:

Patrimoniul arhitectural al României este unic și păstrarea lui poate aduce locuri de muncă și dezvoltare economică. În fiecare an, FundațiaPrințul de Wales dorește contribuie în mod tangibil la păstrarea acestui patrimoniu, prin programe practice despre materiale, unelte și tehnici de restaurare a monumentelor istorice“.

La Școala de Vară a Fundației Prințul de Wales participăși o parte din angajații Primăriei Mediaș, arhitecți și meșteri locali.

Primarul municipiului Mediaș,  Gheorghe Roman, a declarat: „Prin Școala de Vară organizată în acest an doresc să reușim să înțelegem mai bine valoarea și frumusețea arhitecturală a orașului, să protejăm și să restaurăm corect monumentele, clădirile și turnurile din oraș, să promovăm cât mai intens Mediașul“.

Școala de Vară va include și studii arhitecturale ale unor așezări UNESCO din zonă și se va încheia în data de 7 septembrie 2018.

Publică un comentariu

Comentariu