Ora de Mediaș
Știri în direct

Scrisoare către indeciși: Credeți în voi!

Dragi indeciși, vă înțeleg. Eu sunt un membru al filialei USR Sibiu, îmi dau seama că suntem în plină campanie electorală, dar să știți că nu mi-e ușor să mă comport ca un membru de partid. E complicat, fiind alegeri europarlamentare, să enumăr motive, amenințări sau promisiuni vouă, mie, oricui. Așa că simt nevoia să dau la o parte primul strat și să vă povestesc ce văd în al doilea strat.

USR-ul și PLUS-ul sunt acele partide născute din nevoie, după toate câte s-au întâmplat deja în politica românească. Poate de asta misiunea celor două partide este cea mai complexă în acest moment, pentru că se confruntă cu o realitate deformată. Ele trebuie să fie la înălțimea nevoilor generale ale unui stat de drept democratic, a celor specifice românești și, mai ales, a nevoilor voastre, a nevoilor indecișilor, pentru că sunteți cei mai mulți și de voi e cea mai mare nevoie acum. În campanie, eu nu știu de ce ne-am bate cu PSD-ul sau PNL-ul pe fâșiile lor de populație consacrate și fidelizate de decenii. Consider că acei oameni au decis deja cu ce fel de politică rezonează și e dreptul lor să creadă că nu sunt mințiți, că nu sunt folosiți de aleșii lor. Să-i jignesc, sau să-i acuz mi se pare absolut neproductiv.

Eu vreau să mă adresez vouă, celor care nu v-ați putut decide încă de partea cui să fiți. Și doar vouă vă pot spune că vă înțeleg. Nu e simplu să iei decizii când nu mai crezi în soluții. Dar am o veste bună: ați putea fi de partea voastră. Poate nu credeți în politicieni în general, dar speranța mea e că puteți crede în voi, în felul vostru de a gândi, în capacitatea proprie de a discerne. Profitați de transparența și disponibilitatea Alianței USR PLUS, a filialelor, membrilor, oamenilor care, la fel ca mine, își doresc să ajungă la voi și, la fel ca mine, se află în tabloul politicii actuale mai mult din spirit civic. Informați-vă, îndrăzniți, fiți curioși și veți avea plăcuta surpriză de a descoperi oamenii care s-au unit pentru că încă mai cred în ei și în noi toți.

Vă mulțumesc!

Camelia

Primește titlurile instant

 

loading...

Cpmentariile sunt închise

Nu mai esti conectat la internet