adresez vouă, cu credința în calitatea lucrului bine făcut și a conștiinței că nu există nicio piedică în calea oamenilor care vor să lase moștenire fiilor ceva durabil, pe care să-și construiască, la rândul lor, o viață mai bună! 

Valea Târnavelor reprezintă pentru mine, care trăiesc în Sibiu, o autentică inimă a județului, cu nimic mai prejos decât orașul în care îmi desfășor activitatea. Numitorul comun al celor doi poli de dezvoltare urbană – Sibiul şi Mediaşul – este că ele se completează reciproc, așa cum civilizațiile multietnice și culturale au contribuit la dezvoltarea continuă a cetăţilor, oraşelor şi comunelor din lunca Târnavei Mari, făcând-o vestită pe toate meleagurile europene. Blaj, Copşa Mică, Mediaş, Dumbrăveni, Sighişoara, reprezintă un creuzet multietnic care a făcut ca centrul Transilvaniei să-şi pună definitiv amprenta pe harta  României.

Mediaşul a reprezentat în ultimul secol motorul dezvoltării economico-sociale al nordului județului, principala forţă de dezvoltare. Mediaşul nu poate fi „rupt” de Ţinutul lui, el aparţinând organic acestor locuri, fiecare localitate fiind un adevărat muzeu în aer liber, adevărate minuni pentru cel care doreşte să cunoască viaţa autentică din Transilvania. Nu întâmplător o parte din cetăţile fortificate din acest ţinut fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, întreg judeţul Sibiu şi România mândrindu-se cu Biertan şi Valea Viilor.

Şi nu în ultimul rând, la numai 18 km, turiştii pot descoperi staţiunea balneoclimaterică Bazna, cu izvoare de apă minerală, bogate în săruri, nămol mineral. Împreună trebuie să protejăm moștenirea Ţinutului Mediaşului, să o consolidăm şi să o punem în valoare!

Realitatea ultimilor ani a făcut astfel încât întreaga economie a înregistrat un recul, efectele nedorite conducând la dispariţia atât a multor întreprinderi faimoase ale industriei medieşene, cât şi la degradarea şi chiar dispariţia unor meşteşuguri de valoare. Ramuri întregi ale economiei şi în special, creşterea plantelor şi a animalelor – pe vremuri surse de bogăţie apreciate în lumea satelor– au devenit brusc neinteresante, agricultura devenind o simplă activitate de subzistenţă. Sunt localităţi în care transportul şcolar are încă de suferit, şcolile fiind într-o stare improprie desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţare, fapt semnalat de către elevi, părinţi, profesori, în repetate rânduri. În afară de acestea, vom munci împreună la dezvoltarea viticulturii, încurajând asociaţiile avansate de înfiinţare şi exploatare, tehnologiile moderne de cultură (mecanizare, fertilizare, irigare şi combatere integrată).

Încurajăm manifestările culturale „Întâlnirile Fiiilor satului”, dar şi cele eco-experiment: „Sărbătoarea Tuberozelor” (Hoghilag), „Grădini tradiţionale sibiene”, „Porcul de Bazna”, Ziua Recoltei şi Concertul de Colinde (Axente Sever), „Festivalul Luminii” (Copşa Mică) dar şi marile manifestări consacrate: „Festivalul Verzei” şi „Tradiţii Culinare pe Târnave” (Moşna), „Marţian Negrea” (Valea Viilor) şi multe alte manifestări de interes local, toate aspirând să devină manifestări de interes regional şi naţional.

Găsiți mai multe detalii despre programul FDGR pentru perioada 2020-2024 pe:

http://gabrieltischer.ro

https://www.facebook.com/GabrielTischerFDGR

Gabriel Tischer, candidatul FDGR la președinția Consiliului Județean Sibiu

Publică un comentariu

Comentariu