Unul dintre cele mai impunătoare opere de artă va fi prezentat în Sibiu: o sculptură de peste trei metri, care va fi dezvăluită publicului în Palatul Brukenthal, la 16 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Artă Contemporană. Informația a fost confirmată de Alexandru Chituţă, directorul muzeului, pentru Ora de Sibiu.

Această impresionantă sculptură, reprezentând un bărbat nud, este creația artistului Virgilius Moldovan, cunoscut pe plan internațional. Deși s-a născut în Brașov, Moldovan acum trăiește și lucrează în Viena. Câteva dintre operele sale remarcabile au fost aduse în Sibiu și se află în curtea Palatului Brukenthal. Ora de Sibiu oferă o privire asupra acestei opere excepționale înainte de a fi prezentată în palat.

Lucrările lui Moldovan sunt descrise ca fiind hiper-realiste și de dimensiuni mari, ilustrând figuri umane și personaje istorice sau politice în poziții neobișnuite și nuditate. Aceste sculpturi sunt adesea surprinzătoare și pot fi percepute ca fiind neplăcute de către unele persoane.

„La o primă privire, sculpturile lui Moldovan pot părea neplăcute sau chiar șocante pentru cei obișnuiți cu standardele de frumusețe contemporane. Dar de ce ar trebui să le observăm? Pentru că ele dezvăluie adevăruri profunde și teme relevante pe care nu le putem ignora doar pentru că nu ne sunt pe plac. Prin arta sa, Moldovan ne confruntă cu întrebări legate de identitatea noastră, relația noastră cu lumea și modul în care ne percepem pe noi și pe alții”, explică Ana-Daniela Sultana, curator al unei expoziții anterioare cu lucrări ale lui Moldovan, prezentate la Timișoara.

Publică un comentariu

Comentariu