Primăvara foarte caldă ia o pauză de răcoare. De mâine, ploi cu tunete, fulgere şi vânt puternic vor cuprinde aproape toată ţara, iar temperaturile vor începe să scadă.

Duminică, valorile de temperaturi vor marca o scădere comparativ cu cele de azi. Maxime curpinse între 20 și 30 de grade Celsius, în continuare valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, anunță Digi24.

Aspectul vremii va fi unul schimbător, pentru că începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin înnorări temporare ce vor determina averse și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În zonele montane și submontane și, local, în restul teritoriului, ploile vor putea avea și carcater torențial și nu e exclus ca izolat să cadă grindina.

În prima zi a săptămânii ce urmează, vremea va continua să se răcească ușor, astfel că valorile de temperaturi se vor situa în jurul celor care în mod normal ar trebui să se înregistreze în această perioadă a anului. Vorbim de temperaturi între 19:00 și 27 grade Celsius. Ca și aspect, vor fi înnorări temporare și averse pe arii mai extinse în regiunile de Sud-Veste, local, în zona Carpaților Meridionali și în cea a Carpaților Occidentali și doar pe arii restrânse în restul teritoriului.

Nu e exclus, cantitățile de apă acumulate să fie mai însemnate și izolat să cadă grindină.

Publică un comentariu

Comentariu