În acest weekend vremea se va încălzi ușor în mai multe regiuni ale tării. Până duminică, temperaturile vor crește cu aproximativ 10 grade Celsius.

Ciclonul care a adus vremea capricioasă din ultima perioada se îndepărtează tot mai mult de România, așa că precipitațiile vor dispărea pentru scurt timp.

Noaptea aceasta aduce din nou temperaturi scăzute în jumătatea de est a României, dar mai mari faţă de cele normale, în vest unde se vor opri la 4..5 grade cu plus. Din loc în loc, va mai ploua în Banat şi în Crişana, iar în Oltenia şi la munte vor fi ninsori sau lapoviţă.

Astăzi, va fi din nou o zi rece în regiunile estice şi sudice, în timp ce, în cele vestice termometrele vor indica până la 8..9 grade Celsius. Norii vor apărea temporar în majoritatea zonelor, dar numai izolat vor aduce burniţă. Noaptea, în zonele joase, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În prag de weekend, temperaturile vor începe să crească uşor. Duminică, maximele vor avea valori de la 3 grade în Moldova, până la 15 grade în sudul Banatului. Condiţiile de ploaie vor fi reduse până sâmbătă noaptea. Apoi, ploile vor deveni insistente în vestul, centrul şi în nordul ţării. Condiţiile de ceaţă şi de polei vor apărea dimineaţa în depresiuni, în zonele înalte, în dealurile sudice şi în Moldova.

Publică un comentariu

Comentariu