Aderarea Sibiului la Alianța Vestului, lansată de primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, ar fi oportună dacă Alianța acceptă extinderea ariei obiectivelor și pentru regiunea centru, declară primarul Astrid Fodor.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat pentru MEDIAFAX că nu cunoaște detaliile Alianței Vestului, dar este convinsă că este o inițiativă constructivă.

Sibiul, care face parte din regiunea Centru, nu a fost invitat să facă parte din ea, dar o aderare ar fi oportună.

„Este o inițiativă interesantă a patru primari care conduc municipii reședință de județ situate în regiunile de dezvoltare vest și nord-vest ale țării. Nu cunosc în detaliu acest proiect, dar din ce am citit în declarația adoptată la Timișoara și din ce au declarat public cei patru primari, sunt convinsă că este o inițiativă constructivă, în sensul demarării unor proiecte comune pentru care inițiatorii doresc atragerea de fonduri europene, mai ales a fondurilor transfrontaliere. Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat și nu s-au purtat discuții în acest sens. Consider că ar putea fi oportună aderarea Sibiului la acest proiect, dacă Alianța acceptă extinderea ariei obiectivelor și pentru regiunea noastră”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Publică un comentariu

Comentariu