Ora de Mediaș
Știri în direct

Șoferii pot să vorbească la telefon în mers cu o singură condiție – Legea a fost promulgată

Șoferii pot folosi telefonul mobil în timpul mersului, cu condiția ca aparatul să aibă dispozitiv de tip „mâini libere”. Legea a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea potrivit căreia șoferilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci se află în mers, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip „mâini libere”, anunță Administrația Prezidențială. Până la această modificare, șoferilor le era interzisă interzisă folosirea telefonului mobil în mers, indiferent dacă are sau nu dispozitiv „mâini libere”, scrie Digi24.

Ordonanţa Guvernului nr. 11/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Legea promulgată vineri introduce prevederea potrivit căreia „conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul…

Citește în stiri din România

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet