Pentru o buna functionalitate a semineului sau sobei tale e nevoie de o buna legatura a sursei termice la cosul de fum. Cu alte cuvinte, evacuarea este la fel de importanta ca procesul de ardere in sine!

Pentru un racordaj profesionist ai nevoie gama completa pentru legatura de evacuare a fumului de la semineu Salaj, sobe sau centrale la hornul casei. Trebuie sa gasesti elementele necesare in functie de tipul de legatura dintre sursa de caldura si cosul de fum. Produsele din aceasta categorie de accesorii trebuie sa prezinte caracteristici ridicate de performanta, rezistenta mare la temperaturi si la atacuri chimice, cat si usurinta la montaj.

Sistemele de conectare a surselor termice la cosul de fum pot fi multiple, in functie de combustibilul utilizat, nivelul calitatii sau a hornului cu care se face legatura. Aceste piese se monteaza primele pe evacuarea de la seminee, sobe in Zalau sau centrale in toata tara, iar, ca urmare, si temperatura este mai ridicata aici, chiar mai mare decat pe cosul de fum, calitatea elementelor folosite fiind vitala atat pentru a nu exista scapari de gaze, cat si pentru rezistenta in timp.

Gama completa de elemente si piese de racord cuprinde: coturi, burlane, tevi, reductii, flanse, tuburi cu racord, coturi reglabile, reductii, capse, clapete, radiatoare, tubulaturi izolate, flexibile sau coaxiala, terminale, coliere, recuperatoare de caldura, accesorii cu garnituri sau etansare, dar si piese din otel si inox pentru sistemele cu intoarcere de fum.

Indiferent ca vorbim despre cosuri de fum ceramice, de inox, otel sau unul traditional – zidit din caramida, PEFOC iti ofera nu doar o teava sau o tubulatura de imbinare, ci o solutie completa ce cuprinde sute de produse, ce acopera atat racordarea, cat si legatura pentru intregul traseu al fumului spre evacuare.  

Toate produsele de racord trebuie sa fie realizate din materiale de calitate: otel refractar (de grosime minim 2 mm), cu rezistenta mare la temperaturi sau inox cu concentratie mare de carbon, asigurand un traseu cat mai sigur fumului spre evacuare.

Pentru siguranta ta, se recomanda ca legatura dintre focar semineu/soba si horn sa fie facuta cu tubulatura de otel de minim 2 mm grosime sau cu burlane de inox de minim 0,8 mm, in caz contrar tronsonul de evacuare va trebui inlocuit periodic, implicand atat costuri aditionale majore, cat si disconfort general in locuinta.

E important sa alegi un sistem complet pentru legarea sursei de caldura la cosul de fum nu doar pentru a oferi un plus de siguranta in functionare, ci si pentru a exclude posibilitatea deteriorarii traseului in urma curatarii periodice, conectarii sau a proceselor de dilatare din timpul anului.

Asemeni cosului de fum, sistemul de racordare la acesta este la fel de important, pentru a asigura un plus de siguranta, etansietate maxima si rezistenta la temperaturi. Acorda mare atentie racordului initial, apeleaza doar la produse profesionale si la personal calificat pentru montaj, pentru a nu demonta sursa peste o perioada scurta de timp (1-2 ani) doar pentru a schimba o tubulatura, o teava sau un racord neconform.

Fie ca vrei o singura tubulatura (teava), fie ca doresti un set sau mai multe, pentru a face o achizitie inteleapta, trebuie sa cantaresti bine toate informatiile, nu sa pui pe talere doar pretul! Desi acesta este si el important, mai importanta este calitatea si siguranta ta si a familiei tale!

Daca ai investit intr-un cos de fum sau intr-o sursa de caldura inteligent te sfatuim sa faci acelasi lucru si in privinta legaturii intre acestea, acordand atentia cuvenita pentru a te putea bucura in siguranta de investitia facuta.

Echipa PEFOC iti sta la dispozitie cu informatii si detalii tehnice si iti livreaza acasa, din stoc propriu, orice element de racordare la cosul de fum de care ai nevoie!

 

Publică un comentariu

Comentariu