O nouă stație de oxigen, închiriată din Turcia a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu în cursul zilei de marți. Stația este destinată pentru a asigura necesarul de oxigen pentru bolnavii de COVID 19. O a doua stație de oxigen va fi achiziționată de către Consiliul Județean, au transmis autoritățile județene citate de Mediafax.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Sibiu, stația de oxigen a ajuns la spitalul din Sibiu în cursul nopții de luni spre marți, iar montarea ei a început deja. Stația de oxigen din Turcia a fost închiriată pe o perioadă de două luni cu posibilitate de prelungire, la o valoare de 12 250 lei pe lună + TVA. Stația de oxigen va asigura un plus de 29 mc/h față de actuala stație de oxigen a spitalului.
Consiliul Județean Sibiu anunță că astăzi va avea loc o ședință extraordinară pentru a da posibilitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență să achiziționeze în mod legal încă o stație de oxigen și echipamentele medicale necesare în valoare de 2 500 000 de lei. Deasemenea, în contextul pandemiei de COVID 19, zece ventilatoare pentru ATI au sosit deja la Spital, iar până la sfârșitul săptămânii, reprezentanții Consiliului Județean spun că vor mai ajunge încă opt ventilatoare.

Publică un comentariu

Comentariu