Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” îmbunătățește livrarea hranei pacienților

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu se pregătește să devină, în următoarele luni, primul spital din municipiu și al doilea din județ care va adopta un sistem modern de livrare a hranei pentru pacienți, utilizând tăvi termoizolate. Această schimbare va înlocui actualele caserole de unică folosință, asigurând astfel siguranța alimentară la cele mai înalte standarde și contribuind la reducerea risipei prin diminuarea deșeurilor generată de caserolele de unică folosință.

Investiții în infrastructură alimentară

Modernizarea Blocului Alimentar al spitalului a fost realizată prin achiziția unei linii complexe de porționare și servire a meselor. Noul sistem include diverse echipamente cum ar fi banda de porționare a alimentelor, bain-marie mobil, mașină de spălat veselă tip bandă transportoare, tăvi termoizolate pentru transportul alimentelor, și dulapuri mobile pentru livrarea hranei în secțiile de tratament.

Standardele de siguranță alimentară

Managerul spitalului, Florin Neag, a subliniat că, prin implementarea livrării hranei în tăvi termoizolate, se respectă cerințele și standardele HACCP, ceea ce asigură un lanț termic corect al alimentației preparate. Neag a explicat că mâncarea va fi preparată, porționată și servită într-un mod care respectă normele de igienă, inclusiv prin spălarea riguroasă a vaselor utilizate, conform standardelor europene.

Necesitatea creșterii personalului

Pentru a opera eficient acest nou sistem de livrare a hranei, spitalul va avea nevoie de un minim de cinci angajați pe tură. În prezent, bucătăria spitalului funcționează cu trei sau patru angajați pe tură, iar pentru a putea susține noua metodă de livrare a meselor, se planifică angajarea a patru muncitori necalificați, după ce consilierii județeni au aprobat modificarea organigramei spitalului.

Despre spital

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” dispune de 453 de paturi și își desfășoară activitatea sub coordonarea Consiliului Județean Sibiu. Acesta are o istorie îndelungată în domeniul sănătății mintale, avându-și originile în deschiderea, în anul 1863, a primului spital de boli nervoase din România și din sud-estul Europei.

Informații suplimentare despre serviciile oferite pot fi accesate pe site-ul oficial al spitalului, la www.medicina-psihiatrie.ro.

Publică un comentariu

Comentariu