La Spitalul Muncipal din Mediaș există două paturi ATI pentru pacienții COVID-19, care la ora actuală sunt ocupate. În ceea ce privește acest spital cu pacienți COVID-19, aici este autorizat ISU doar corpul de Pneumologie, iar celelalte clădiri ale spitalului nu au suferit modificări structurale, funcționând anterior anului 1990, spun cei de la ISU Sibiu citați de AGERPRES.

Nici celelalte spitale din județ nu stau mai bine

Spitalul Militar de Urgență din Sibiu, nu se supune avizării și autorizării privind securiatatea la incendiu, potrivit legii, nefiind controlat de cei de la Inspectoratul pentru Situașii de Urgență, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Alina Voina.
„Referitor la situaţia Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu, având în vedere prevederile art. 2 alin. 1 din Hotărârea de Guvern 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării /autorizării privind securitatea la incendiu, nu se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu lucrările de construcţii la obiective cu caracter militar şi cele cuprinse în programele de investiţii şi reparaţii ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, indiferent de emitentul autorizației de construire, şi nici construcţiile nucleare şi cele aferente părţii clasice a centralei nucleare”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU.
Cea mai mare secție de ATI cu pacienți COVID 19 din județul Sibiu, cu 12 paturi, din Spitalul Clinic de Urgență nu are autorizație ISU și nici nu o va putea obține, deoarece clădirea este mult prea veche.
„În momentul de faţă, pentru pavilionul Chirurgical al SCJU Sibiu, unde se regăseşte şi Secţia ATI nu poate fi obţinută autorizaţia ISU, întrucât clădirea este una veche şi nu corespunde normelor actuale pentru obţinerea autorizaţiei. Pentru a putea obţine autorizarea ISU conform solicitărilor actuale este necesară reabilitarea completă a pavilionului. Unitatea de Primiri Urgenţe, situată la parterul pavilionului în discuţie, are autorizaţia ISU din 13.06.2017 obţinută în urma extinderii acesteia”, a transmis conducerea SCJU Sibiu.
Singurul spital din județ care are toate autorizaţiile ISU şi îngrijeşte pacienţi COVID-19 este Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, unde sunt inclusiv copii infectaţi la Terapie Intensivă, potrivit datelor ISU.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Trebuie sa CORECTATI informatia referitoare la orele in care persoanele peste 65 de ani au voie sa se deplaseze in oras:
    CITEZ din HOTĂRÂREA nr. 90/21.11.2020

    „3. În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul zonei menționată la art. 1 alin. (2), se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00-13:00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 13:00-20:00;”

    si NU 06:00-10.00,respectiv 10.00-20.00 cum apare pe saitul Dvs.

Publică un comentariu

Comentariu