Ora de Mediaș
Știri în direct

Starea de urgență nu se relaxează în următoarea perioadă – Măsurile rămân ferme

Nu sunt prevăzute măsuri de relaxare a stării de urgență în perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară, susţine Grupul de Comunicare Strategică, după ce în spaţiul public au fost lansate propuneri de relaxare a măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a făcut luni câteva precizări, având în vedere vehicularea în spaţiul public a unor propuneri referitoare la eventuale măsuri de relaxare a restricţiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

  • Măsurile instituite până în acest moment de autorităţi îşi dovedesc eficienţa în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) şi se impune respectarea strictă a acestora şi în perioada imediat următoare.
  • Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară.
  • Dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricţiilor trebuie să ţină cont de evoluţia epidemiologică în fapt, precum şi de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.
  • Autorităţile fac permanent estimări asupra evoluţiei răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social şi pe…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet