Prefctura Sibiu a primit din partea Guvernului 3072 de tichete sociale electronice pentru persoane vârstnice și persoane și familii fără adăpost.

Tichetele au fost transmise de către Ministerul Fondurilor Europene, conform OUG 115/2020. Beneficiarii acestor ajutoare vor intra în posesia sumelor lunare prin intermediul unui card electronic care poate fi utilizat doar pentru achiziționarea de preparate culinare sau mese calde. Suma maximă ce poate fi utilizată de pe card este de 40 de lei/zi.
Destinatarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani și beneficiază de indemnizație socială pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, plătite prin Casele Teritoriale de Pensii. Deasemenea și persoanele sau familiile fără adăpost sau care au fost evacuate din locuințe vor beneficia de aceste carduri.
În prezent Instituția Prefectului centralizează datele primite de la primăriile din județ, urmând ca până la sfârșitul săptămânii viitoare cardurile să ajungă la toate primăriile, și de acolo la beneficiarii finali

Publică un comentariu

Comentariu