Ora de Mediaș
Știri în direct

Tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României – Cum arată urnele

Marți, 18 septembrie 2018, la Casa Fotbalului va avea loc tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2018-2019, etapa în care vor intra în competiție și echipe din prima ligă.

Până acum se cunosc 31 din cele 32 de echipe care se vor afla în urne, 17 câştigătoare din faza a IV-a naţională, respectiv 14 echipe din Liga 1.

Formaţia care va completa tabloul din ”şaisprezecimi” se va decide în urma duelului din 18 septembrie, dintre CSM Flacăra Moreni şi Chindia Târgovişte, partidă programată la ora 15:00.

Cele două urne pentru tragerea la sorţi sunt următoarele:
URNA A – Echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul percedent sunt: FCSB, CSU Craiova, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș, FC Viitorul, Dinamo București, FC Botoșani, CSM Politehnica Iași, FC Hermannstadt și FC Universitatea Cluj
URNA B – celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală sunt: CFR Cluj, Sepsi Sf. Gheorghe, Dunărea Călărași, Concordia Chiajna, FC Voluntari, Academia Clinceni, Sportul Snagov, UTA Arad, ACS Energeticianul, ASU Poli Timișoara, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, AFC Turnu Măgurele, AFK Miercurea Ciuc, FC Unirea 1924, CSM Bucovina Rădăuți, CS Sporting Liești, AFC Progresul 1944 Spartac, FC Rapid și CSM Slatina.

În cazul calificării în „16”-imi, Chindia Târgovişte va fi repartizată în urna A. Dacă Flacăra Moreni se va impune în meciul rămas de disputat, atunci va completa urna B.

La tragerea la sorţi se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B şi, în continuare, echipele rămase în urna B vor fi grupate între ele.

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepţia prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în perioada 24-30 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata