Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Transgaz Mediaș a obținut un grant de 46 de milioane de euro, pentru a-și finanța un proiect în zona de Nord-Est a României, au anunțat, vineri, reprezentanții Ministerului Economiei.

„Transgaz va semna, în zilele următoare, un contract prin care va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operațional Infrastructura Mare pentru dezvoltarea capabilităților SNT în zona de Nord-Est a României”, a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, într-o întâlnire cu presa.

Dezvoltarea capabilităților SNT (sistemul național de transport gaz) în zona de Nord-Est a României este un proiect cu o valoare totală de 175 de milioane de euro. Acest proiect include o conductă suficientă pentru a transporta între 1,5 și 2 miliarde de metri cubi de gaz natural, anual, și stațiile de comprimare.

„Acest proiect este util și relevant, atât în ceea ce privește securitatea general energetică a României, cât și dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova”, a detaliat Macoveiciuc. Legătura cu Republica Moldova este făcută pe gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău.

În ultimii doi ani, Transgaz a obținut finanțări europene în valoare de 250 de milioane de euro.

Publică un comentariu

Comentariu