Ministerul moldovean al Apărării a anunțat că trei rachete rusești au încălcat spațiul aerian al țării. „Țintele reprezentau un pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolau spațiul aerian al țării”.

„În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova”, potrivit precizărilor ministerului Apărării din Republica Moldova, relatează Mediafax.

Conform sursei precizate, țintele respective au parcurs următoarele direcții localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk, Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca) și Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Cineșcăuți (Florești) — în direcția Ucrainei.

„Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian <MOLDATSA>. Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării. Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime”, se menționează în finalul comunicatului.

Opt civili au fost uciși și 24 răniți în urma loviturilor cu rachete din această dimineață de la Kiev, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne. Loviturile arată că Rusia „încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului”, afirmă președintele Volodimir Zelenski.

Mai multe victime au fost înregistrate în această dimineață în Kiev, capitala ucraineană, în urma „mai multor explozii”, au anunțat serviciile de urgență din regiune. Alte orașe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv și Ternopil.

Publică un comentariu

Comentariu