Consiliul Local va vota atribuirea a trei nume de străzi în ședința ordinară a lunii curente, programată să aibă loc marți, 21 februarie. Este vorba despre două străzi aflate în cartierul Moșnei și o stradă aflată în zona Stadionului. Cele trei străzi se numesc: Salcâmilor, Orizont și Foișorului.

Strada Salcâmilor este situată în zona străzii Angărul de Sus din cartierul Moşnei. Zona se află în proprietate privată și are o suprafaţă de 380 mp, cu o lungime de 78,7 ml şi o lăţime de 4.1 ml în extremitatea vestică, respectiv 12 ml în extremitatea sud-estică, conform planului de încadrare în zonă şi a planului de amplasament şi delimitare deținute de Direcția Patrimoniu.
Strada Orizont este tot în cartierul Moșnei, accesul pe stradă făcându-se din strada Moşnei. Denumirea de Strada „Orizont” va fi acordată „structurii stradale situată în zona str. Moşnei, proprietate privată, înscrisă în CF Mediaş nr. 103032 (CF vechi nr. 17I85N) sub nr. cadastral/topografic 103032, în suprafaţă totală de 695 mp, pe o lăţime medie de 5 ml şi o lungime de 102,70 ml”.
Strada Foișorului este situată în zona str. Stadionului (fostele sere), solicitarea de denumire a acestei străzi fiind făcută de medieșeanul Sideraş Gheorghe prin cererea înregistrată la Primăria Mediaş sub nr. 13.265/26.09.2016.
Atribuirea denumirii de Strada „Foişorului” se face pentru structura stradală situată în zona str. Stadionului, proprietate privată, înscrisă în CF Mediaş nr. 101449 (CF vechi nr. 16093) sub nr. cadastral/topografic 3606/1/47, în suprafaţă totală de 4.374 mp. pe o lăţime medie de 7.47 ml şi o lungime de 585 ml.
Obligațiile proprietarilor care locuiesc pe străzile noi
Este important de știut pentru medieșenii care locuiesc pe noile străzi că, în termen de 40 de zile de la data adoptării hotărârii Consiliului Local de atribuire a numelui străzii, au obligaţia de a modifica şi comunica noua adresă.
De asemenea, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Mediaş are obligaţia includerii străzilor noi în nomenclatorul străzilor din municipiul Mediaş, informează mediasinfo.ro.

Publică un comentariu

Comentariu