un pas semnificativ în modernizarea căii șurii mari și durata estimată a lucrărilor

Primăria achiziționează servicii de consultanță tehnică pentru modernizarea Căii Șurii Mari. Municipalitatea a semnat recent contractul pentru execuția lucrărilor.

Lucrările de modernizare a Căii Șurii Mari vor fi executate de S.C. Geiger Transilvania SRL, în asociere cu GG Tehnic Proiect SRL. Proiectul este planificat să se desfășoare pe o durată de 11 luni, dintre care 4 luni sunt dedicate proiectării, 6 luni pentru realizarea efectivă a lucrărilor și 1 lună pentru recepție. Primăria a semnat contractul pe 20 martie și a scos deja la licitație caietul de sarcini pentru serviciile de consultanță tehnică, care are o valoare de 250.000 lei.

„Serviciile de management de proiect și consultanță tehnică acoperă atât faza de elaborare a documentației tehnico-economice faza PT, cât și faza de execuție a lucrărilor”, se precizează în caietul de sarcini. Firma contractată va trebui să ofere asistență de specialitate pentru implementarea proiectului în condiții optime, să coordoneze activitățile aferente și să informeze managerul de proiect și Primăria în cazul în care apar nereguli sau întârzieri în derularea acestuia.

Cum va arăta Calea Șurii Mari: drum lărgit și aproape 60 de locuri de parcare

Decizia Primăriei de a moderniza Calea Șurii Mari, care se întinde între Gara Mică și ieșirea spre Mediaș, vine în contextul importanței acestei zone pentru legăturile cu autostrada, cartierele rezidențiale, zonele comerciale și centrul orașului. Traficul, în special în orele de vârf, este congestionat, iar pe majoritatea amplasamentului nu există trotuare sau facilități pentru pietoni, nici piste de biciclete. În plus, rețeaua de canalizare pluvială lipsește, iar infrastructura iluminatului public este învechită.

Lucrările propuse includ modernizarea străzii, a iluminatului stradal, reabilitarea rețelei de cablaj metropolitan și a rețelelor de apă și canalizare, precum și reabilitarea spațiilor verzi.

În cadrul investiției, Calea Șurii Mari va avea o părți carosabile cu lățimi cuprinse între 10.50 și 14.00 m, cu trei sau patru benzi de circulație, pe o lungime de 968.18 m. Sunt planificate două intersecții de tip giratoriu, iar se vor amenaja 57 de locuri de parcare. De asemenea, se vor construi trotuare cu lățimi variabile, iar pista de biciclete va fi amenajată pe partea stângă a străzii, având sens dublu de circulație.

Primarul Astrid Fodor a menționat că lucrările de modernizare a Căii Șurii Mari ar putea începe în acest an.

Publică un comentariu

Comentariu