În cursul zilei de vineri, 5 aprilie 2019, a fost semanat contractul de finanțare pentru modernizarea UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi modernizat, extins și dotat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), proiectul având o valoare totală de peste 6,8 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi modernizată, extinsă şi dotată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), coordonat de MDRAP.

Contractul pentru finanţarea acestui proiect a fost semnat, vineri, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Proiectul vizează reabilitarea clădirii care va deservi activitatea UPU de primire şi acordare a primului ajutor specializat pentru toate categoriile de urgenţe medico-chirurgicale, reconfigurarea căilor de acces şi de ieşire a ambulanţelor, achiziţionarea unui computer tomograf, modernizarea cabinetelor, a spaţiilor şi a zonelor de investigaţii medicale.

„În centrul acţiunilor şi demersurilor Guvernului României vor sta întotdeauna oamenii şi comunităţile locale. Dovadă este şi acest proiect, cu o valoare totală eligibilă de peste 6,8 milioane de lei, de care vor beneficia cei peste 63.000 de pacienţi consultaţi anual în cadrul UPU, precum şi locuitorii judeţului Sibiu şi cei ai judeţelor învecinate”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Tot vineri, el a verificat stadiul lucrărilor la obiective de investiţii finanţate de MDRAP în localităţile Ocna Sibiului, Dumbrăveni, Hoghilag, Laslea şi Şura Mare.

Publică un comentariu

Comentariu