Ora de Mediaș
Știri în direct

Vara nu se termină curând – Directorul ANM: ”Înregistrăm temperaturi cu 10, 12 grade Celsius mai mult decât normalul perioadei”

Avem un septembrie călduros. Dar această căldură a distrus culturile agricole.

Directorul ANM spune că vremea caldă va continua, în septembrie urmând să se înregistreze valori și cu 10-12 grade Celsius mai mult decât normalul perioadei, relatează Digi24.

Elena Mateescu, directorul ANM: Acesta nu este ultimul weekend cu vreme bună. Și săptămâna viitoare va fi caracterizată de valori de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada din calendar.

Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii țări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării și în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar și pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius.

Și astăzi am avut la Gura Portiței 28 de grade Celsius. De altfel, la ora 18:00 încă înregistrăm în partea de Sud-Vest a țării 32 de grade Celsius și în bună parte din sudul, vestul, sud-estul și estul țării 30, 31 de grade Celsius. Cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar.

Precipitații vor fi foarte puțin, doar în zona de munte. Asta înseamnă o vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Este o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme frumoasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet