Se pare că toamna își întră în drepturi. Vremea se vă răcii, iar diferențele de temperatură vor fi chiar importante de luni începând.

În aproape toată țara vom avea 15 grade la mijlocul zilei, marți vor fi posibil 20 de grade Celsius. Sâmbătă, 22 septembrie, în unele zone din țară temperaturile ajungeau aproape de 30 de grade.

În special în centrul şi estul teritoriului, orele următoare vor mai aduce averse locale, iar vântul se face remarcat în afara arcului carpatic şi la altitudini mari. Minimele se vor încadra între 7 grade în depresiuni şi 18 grade Celsius la malul mării şi în sud-vest.

Prin urmare, maximele vor pleca de la 18 grade Celsius în estul Transilvaniei şi se vor opri la 30 grade Celsius în Oltenia. Până la sosirea nopţii, ploile îşi vor face apariţia cu totul izolat, apoi vor cuprinde regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vor fi asociate cu tunete, fulgere şi rafale de 60…70 de km/h.

În prima parte a zilei de luni, averse moderate cantitativ şi, posibil, descărcări electrice se vor semnala în vest, nord, centru şi la munte, iar seara, cu precădere în sud şi sud-est. Temperaturile nu vor mai trece de 18 grade Celsius în jumătatea nord-vestică a teritoriului, în timp ce viteze ale vântului de 60…70 de km/h oră se vor înregistra în toate zonele. Aria precipitaţiilor se va restrânge semnificativ de marţi, însă valorile vor mai putea ajunge la 20 de grade doar în sudul ţării.

„Luni temperaturile vor caracteriza o vreme rece în nordul, în centrul, în nord-vestul ţării, acolo unde maximele vor fi de 14-15 grade. Vântul se va intensifica semnificativ de mâine noapte în vestul, în nordul, în centrul ţării, iar pe parcursul zilei de luni, vântul va prezenta intensificări susţinute în toate regiunile ţării. Ne aşteptăm la rafale de 60-65 de kilometri pe oră”, anunță meteorologul Alina Șerban pentru Digi 24.

Publică un comentariu

Comentariu