Medieșenii se vor elibera de traficul îngrozitor care străbate orașul. Asta promite Narcis Neaga, șeful CNAIR. Aflat la Sibiu a anunțat că în mai puțin de o lună vor începe demersurile birocratice pentru construcția centurii ocolitoare a Mediașului.

Finanțarea pentru construcția centurii ocolitoare va fi asigurată 100% de la bugetul de stat. Asta după ce în anul 2005 s-a luat un împrumut de la BIRD, dar demersurile nu au început, iar apoi în 2016 s-a lansat o reactualizare a studiului de fezabilitate, dar care a eșuat în final.

”În 2018 trecem direct la faza de proiectare și execuție. Pe data de 10 noiembrie va fi vizibil anunțul de participare la licitație. Termenul de depunere a ofertelor este 10 ianuarie și sperăm să avem contract în martie 2019. Proiectare un an de zile și după aceea începe construcția. În 2021 sperăm că putem circula pe această variantă de ocolire în ipoteza în care nu există contestații. Este o ipoteză optimistă, dar trebuie să luăm în calcul și scenariile pozitive”, a declarat la Sibiu Narcis Neaga, șeful CNAIR.

Publică un comentariu

Comentariu