Premierul Ludovic Orban a asigurat, duminică seară, că nu există, în momentul de faţă, nicio problemă în ceea ce priveşte finanţarea cheltuielilor publice ale României. Mai mult, executivul pregătește un pachet de măsuri destinat ajutării companiilor aflate în dificultate. Pentru aceasta, guvernul va face cât de curând o rectificare bugetară și va apela la fondurile europene. Mai multe detalii sunt de așteptat la ședința executivului preconizată, prin videoconferință, pentru miercuri, după cum transmite Digi 24.

„Vreau să dau asigurări că nu există, în momentul de faţă, nicio problemă cu finanţarea cheltuielilor publice ale României. Sigur că noi vom căuta toate mijloacele pentru a obţine cât mai multe resurse care să ne permită finanţarea diferitelor măsuri”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, într-o conferinţă de presă transmisă online.

FMI? Nu a existat o astfel de discuție până acum. FMI impune restricții

Referitor la posibilitatea unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional, premierul a afirmat că nu a existat o astfel de discuţie până acum. „Nu am avut până în prezent nicio discuţie legată de un posibil împrumut de la FMI. Sigur că în cazul în care va apărea o astfel de posibilitate, o vom analiza. (…)…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu