Ora de Mediaș
Știri în direct

VIDEO Fluturi autohtoni și exotici din colecțiile Muzeului Municipal Mediaș

Roman 300

Colecția de insecte a Muzeului Municipal Mediaș numără peste 10.000 de exemplare și cuprinde peste 8 000 specimene de fluturi, încadrați în peste 1.600 de specii.

Multe dintre aceste specii de fluturi au o valoare științifică ridicată, incluzând specii rare, pe cale de dispariție și specii protejate de lege.

În aceste colecții întâlnim și fluturi exotici, deosebit de frumoşi datorită desenului şi culorilor de pe aripi, care populează habitate îndepărtate sau greu accesibile cum ar fi pădurile ecuatoriale ale Africii, zone din Malaezia, China, America de Sud, Japonia, India.

Fluturii, vieţuitoare fragile, strâns legate de habitatul în care trăiesc, sunt reali bioindicatori ai calităţii mediului respectiv.

Fluturi autohtoni și exotici din colecțiile Muzeului Municipal Mediaș #stamacasaColecția de insecte a Muzeului Municipal Mediaș numără peste 10.000 de exemplare și cuprinde peste 8 000 specimene de fluturi, încadrați în peste 1 600 de specii. Multe dintre aceste specii de fluturi au o valoare științifică ridicată, incluzând specii rare, pe cale de dispariție și specii protejate de lege. În aceste colecții întâlnim și fluturi exotici, deosebit de frumoşi datorită desenului şi culorilor de pe aripi, care populează habitate îndepărtate sau greu accesibile cum ar fi pădurile ecuatoriale ale Africii, zone din Malaezia, China, America de Sud, Japonia, India. Fluturii, vieţuitoare fragile, strâns legate de habitatul în care trăiesc, sunt reali bioindicatori ai calităţii mediului respectiv.

Gepostet von Mediaș – Tradiții, istorie și gastronomie am Dienstag, 14. April 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet