Vineri, 6 mai 2022, se împlinesc 150 de la inaugurarea gării municipiului Mediaș. La data de 6 mai 1872, Căile Ferate din Ungaria de Est (Oradea–Cluj–Teiuș–Brașov) au ajuns la Mediaș (Budapesta–Mediaș 564 km), relatează MediasNews.

Linia laterală Copșa Mică – Sibiu a fost deschisă la 11 octombrie 1872, iar proba tehnica a avut loc la trei zile mai târziu, pe 14 octombrie. Deschiderea oficială a avut loc pe 20 octombrie, când de la Sibiu a pornit spre Mediaș un tren cu turiști.

Publicația „Hermannstädter Zeitung” în numărul său din 21 octombrie 1872 publica următorul articol despre acest eveniment: „Locomotiva, care tractează cele 31 de vagoane de clasa a II-III-a a fost decorată cu flori. În primul vagon multă bere stătea la dispoziția călătorilor. Al doilea vagon era ocupat de orchestra „Mott”, urmat de cel în care a călătorit marele corul din Sibiu. Înainte de plecare orchestra și corul au dat un concert pentru publicul adunat. Apoi a urmat șirul de vagoane cce prea infinit cu un 860 de călători veseli și bine dispuși. Cu exactitatea de așteptat de la un tren, la a opta bătaie a orologiului gării, cursa cu excursioniștii a pornit spre Mediaș, scrie mirceahodarnau.ro

Publică un comentariu

Comentariu