Ora de Mediaș
Știri în direct

VIDEO Iohannis – „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac dur la adresa PSD, după de Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Slået op af Privesc.Eu i Onsdag den 29. april 2020

Președintele și-a început declarația de miercuri, salutând în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD”.

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

Un proiect de lege care prevede ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Senatorii se întâlnesc miercuri, de la ora 14.00, pentru a discuta şi vota decizional proiectul de lege care vizează autonomia Ținutului…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet