Marți după-amiază în sala de şedinţe Daniel Thelman din incinta Primăriei Mediaș a avut loc o dezbatere publică la care au participat zeci de medieșenii.

La această întâlnire s-a prezentat proiectul de modernizarea a zonei Piața Regele Ferdinand I și străzile adiacente din Centrul istoric a orașului.

Cinci arhitecții de la Cluj-Napoca au venit la Mediaș pentru a prezenta un proiect pentru modernizarea Centrului istoric a orașului. Am existat păreri și PRO și CONTRA din partea cetățeniilor prezenți la această dezbatere publică.

Una dintre problemele discutate a fost și cea de-a interzice accesul mașinilor în Piața Regele Ferdinand I. Cei mai învârstă dintre participanți au pus problema disconfortului care va fi creat în urma lucrărilor, dar și faptul că aceștia doresc să aibe cât mai multe bănci și copaci pentru umbră.

Proiectul ar urma să fie finanţat printr-un program operaţional regional astfel încât sunt incluse atât lucrările de infrastructură rutiere cât şi cea de infrastructură tehnico edilitara. Aceasta reabilitarea a Centrului istoric s-a pornit de la reabilitarea străzilor din centrul istoric al municipiului Mediaş.

 

Publică un comentariu

Comentariu